In Memoriam – Geert Alwicher

Vandaag heeft ons het droevige nieuws bereikt dat Geert Alwicher op 71-jarige leeftijd is overleden. Hij was tot aan het einde actief bij De Waoterjokers. Hij was 38 jaar Heemraadslid (Senator) en voorzag ons sinds jaar en dag van foto-impressies van al onze activiteiten. Hij en zijn fotocamera waren onafscheidelijk.

Geert heeft zich binnen Knotsenburg ontpopt tot een ware duizendpoot. Naast Heemraadslid, bestuurslid en veelvuldig figurant tijdens onze pronkzittingen mocht hij, als “kroon” op zijn “kernefal”, adjudant zijn in het prinsenkabinet van Lex 1 van het seizoen 1998-1999. Hierna sloot hij zich aan bij het Adjudantencorps, waar hij mede heeft deelgenomen aan een veelvoud van Schlagerfestivals en ook bestuurslid is geweest.

Geert was een zeer prominent figuur in Knotsenburg. Hij heeft veel betekend voor het Jeugdcarnaval in zijn rol als Jeugdbegeleider en Chef Protocol van verschillende Jeugdkabinetten. In totaal heeft hij, tussen 2003 en 2016, 11 Jeugdprinsen bijgestaan. Een unicum!

Hij archiveerde alles wat los en vast zat, waardoor hij inmiddels een van de grootste fotocollecties van Knotsenburg heeft opgebouwd. Naar aanleiding hiervan nam hij ook zitting in de commissie “Knotsenburg In Beeld”. Tot op het laatst verzorgde hij nog alle felicitaties op Social Media van onze leden.

Geert,
Bedankt voor alles wat je voor De Waoterjokers en Knotsenburg hebt betekend. We gaan je enorm missen.