Doopceremonie

Wanneer iemand toetreedt tot onze Heemraad (Senaat), dient diegene eerst een doop te ondergaan!

Een markante traditie die we ruim 55 jaar in ere houden en uitvoeren wanneer er iemand Heemraadslid wordt. Binnen onze vereniging word je gevraagd om toe te treden tot de Heemraad. Je wordt dan Heemraadslid (Senator) en stel je je automatisch verkiesbaar voor de Hoog Heemraad (het Algemeen Bestuur). Deze Hoog Heemraad bestaat uit de Raad van 11, inclusief de Dijkgraaf (President) en twee adjudanten. Dit is het beslissingsorgaan van De Waoterjokers.

Genoeg structuurgeklets; terug naar de doop. Voordat je onze Senaatsjas met driesteek krijgt overhandigd, onderga je een ceremonie waarbij je eerst voor onbepaalde tijd voorafgaand aan de doop, naar een aparte ruimte wordt gewezen om je te bezinnen over wat er komen gaat. Wanneer het moment daar is zal onze hofkapel zich opstellen om jou al spelend, met de Heemraad, naar binnen te begeleiden. Op het podium staat de “WijWaoterbak” (een van onze verenigingsrelikwie├źn) al klaar, met daarin ijs-, maar dan ook ijskoud water. Om het publiek hiervan te overtuigen worden er demonstratief nog wat extra ijsblokjes in het water gegooid.

Hierna gaat het gebeuren; je wordt boven de bak gehesen en vervolgens in het water “gebracht”. Na een aantal “pompende” bewegingen in en uit het water, wordt je onder de klanken van de hofkapel weer uit het water gehaald en ben je vanaf dat moment officieel “Heemraadslid”. Kletsnat zal je de zaal verlaten, waarna je een blad bier van ons krijgt uitgereikt.