Carnavalsdagen

Wees welkom in “De Waotermolen”!

Al ruim 11 jaar is Café van Buren onze uitvalsbasis voor de carnavalsdagen in Knotsenburg. Wij organiseren gedurende deze dagen diverse feestmiddagen en avonden. Kom gezellig langs!

Zaterdag beginnen we met het ombouwen en versieren van het café tot een carnavalspaleis, wat ruimte biedt tot wel 800 personen. Na een reeks openbare activiteiten op de Grote Markt, barst vanaf zaterdagavond het feest in “De Waotermolen” definitief los. Met Feest-DJ’s, gecombineerd met live artiesten, bieden wij de perfecte combinatie van feest en gezelligheid. Voorin de kroeg is er gelegenheid om lekker met elkaar te “ouwehoeren” onder het genot van een pilsje, waarbij aan de achterkant van de zaal het feestgedruis tot in de late uren haar weg vindt.

Zondag houden wij ons “Open Huis”. Een traditie die al vanaf het Gemeenschapshuis wordt volgehouden, waarbij we het hele gezin uitnodigen om samen met ons Carnaval te vieren. Hier wordt jaarlijks veel gehoor aan gegeven, wat een hele leuke, ontspannen en gezellig middag oplevert. In de avond verlaten de Waoterjokers haar nest om ook de andere residenties een bezoek te brengen.

Maandag is de dag van de Knotsenburgse Kroegentocht, genaamd “Ga Mee Van Café Naar Café”. Een stadsactiviteit, welke georganiseerd wordt door CV “De St. Stevenskrupers”. Hiervoor stellen we uiteraard graag onze “Waotermolen” open voor alle bezoekers die aan deze tocht meedoen, wat er voor zorgt dat heeeeeeel veel mensen ons weten te vinden. Letterlijk hangen de feestgangers met de benen buiten tijdens deze dag! Je komt overigens niet binnen, zonder dat je onze Krupersbaan hebt getrotseerd en je button in ontvangst hebt genomen. Deze baan is inmiddels publiekslieveling geworden en daarmee een van de trekpleisters van de kroegentocht. Meer informatie over onze Krupersbaan vind je HIER.

Dinsdag gaan de echte “die-hards” ‘s middags de stad in om de Boeren Bruiloft te bezoeken en de Jeugdprins ontluistert te zien worden. In de avond vind in de Waotermolen het Slotbal plaats, waarbij we samen de laatste loodjes van het carnaval delen. De Stadsprins wordt jaarlijks op ludieke wijze “uitgezwaaid”, waarna we om 00:00 uur het carnavalsseizoen officieel sluiten.