Nimweegs Dictee

Ken jij oek un bietje Nimweegs? Schrijf je dan in voor het Nimweegs Dictee en test jouw kennis van “onse taol”!

Een aantal jaren geleden zijn wij door de Lions Club in Nijmegen benaderd om ‘t Nimweegs Dictee over te nemen. De vergrijzing was daar enorm toegeslagen, waardoor zij niet meer in staat waren om het dictee naar hun standaarden te kunnen blijven organiseren. Gezien onze visie op het carnaval en cultureel erfgoed in Knotsenburg, leek dit bij uitstek een uitgelezen kans om de daad ook hierin bij het woord te voegen. Inmiddels zijn we al aardig geroutineerd geraakt en weten we inmiddels onze weg wel te vinden in en rond het Gemeentehuis te Nijmegen.

Het Dictee vindt plaats in de Raadszaal van de Gemeente Nijmegen, waarbij er behulp van diverse “multiple gok”-vragen, zwel de kennis wordt getest van het Nimweegs dialect als over de stad zelf. Het publiek weet ons gelukkig nog steeds te vinden en hebben wij dit evenement, op onze eigen manier, voort kunnen zetten. We hopen dit nog in lengte der jaren te kunnen blijven doen, om zo ons steentje bij te blijven dragen aan het cultureel gedachtegoed van Nijmegen.

Wil je op de hoogte blijven van dit evenement en/ of je hiervoor inschrijven? Stuur dan een bericht naar nimweegsdictee@waoterjokers.nl.