In Memoriam – Jan Heukeshoven

Vandaag heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Jan Heukeshoven is overleden. Hij was ras-carnavalist met een groot “technisch” hart en een prominent persoon binnen het Knotsenburgse. Wie kende hem niet?!

Moest er wat gezaagd, gelijmd, geplakt, geschroefd, geboord, gerepareerd, gesjouwd of gereden worden voor een openbare carnavalsactiviteit? Dan was Jan daar altijd bij betrokken; of hij deed het gewoon zelf. Samen met de Technische Commissie en de hulp van zijn kleinzoon Jerry hebben wij hem menig decor van de Prinsenproclamatie jaar en dag zien op- en afbreken. Dat ging ook niet zonder Jan, want hij was de enige die wist hoe het in elkaar zat. Jan werd gekenmerkt door zijn enorme eigenzinnigheid, eigenwijsheid en flinke dosis humor. Dat zorgde er ook voor dat hij dit, tot aan zijn overlijden, met plezier heeft volgehouden.

Dat hij zijn sporen in het carnaval verdiend heeft, blijkt wel uit zijn rol als Adjudant binnen het kabinet van Prins Hans de 2e in 1989. Bovendien werd zijn inzet voor het Knotsenburgse Carnaval in 2016 officieel erkend; Hij werd toen, door de toenmalige Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen, benoemd tot “Heer van Knotsenburg”.

Hij was een “doener”; wat helemaal past bij C.V. “De Waoterjokers”. Het logische gevolg hiervan was dat hij er ook een “van ons” werd. Hij sloot zich aan bij de “Volle Buren” en hielp en adviseerde ons altijd waar hij kon. Wanneer we hem belden (en het maakte echt niet uit wanneer en hoe laat), stond hij altijd voor ons klaar. Afspraak is afspraak.

Jan; we gaan je gouden handjes, advies, kameraadschap en enorme “ouwehoererij” ongelofelijk missen.

We drinken er eentje (of meer) op je.
Proost!

One thought on “In Memoriam – Jan Heukeshoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *